Tohtori Iichiroh Ohhira ja hänen tarinanasa

Tri. Iichiroh Ohhira, palkittu mikrobiologi ja Dr.OHHIRA® probioottisten valmisteiden kehittäjä, syntyi v. 1936 Osakassa, Japanissa. Hän opiskeli Okayaman yliopistossa ja sai ensimmäisen tieteellisen tutkinnon maataloudesta. Valmistumisen jälkeen tri. Ohhira työskenteli maisema-arkkitehtina, jonka aikana hän tutustui maitohappobakteereihin.
Työskennellessään Malesiassa hän sairastui. Lievittääkseen ruoansulatuksesta johtuvia ongelmia, tarjosi yksi paikallinen asukas hänelle ”maagista eliksiiriä”, joka paransi hänen oloaan yllättävän nopeasti, herättäen samalla hänessä ammatillisen mielenkiinnon tätä eliksiiriä kohtaan.

Työskennellessään Malesiassa amatööritutkijana, oli tri. Ohhira päättänyt tutkia tämän ”maagisen eliksiirin” salaisuuksia sekä sitä, voisiko eliksiiristä olla hyötyä koko ihmiskunnalle. Palattuaan Okayaman yliopistoon suorittamaan toisen loppututkintonsa mikrobiologiassa sekä myöhemmin mikrobiologian tohtorikoulutuksessa, tri. Ohhira tutki ”eliksiiriä” ja huomasi, että se oli käynyttä (fermentoitua) ruokaa, joka sisälsi erilaisia maitohappobakteerikantoja. Lisäksi hän havaitsi, että seokseen sisältyvien maitohappobakteerien erityinen voimakkuus johtui niiden useiden vuosien käymisprosessista normaalissa lämpötilassa. Tämä mahdollisti hyvien bakteerien vahvistumisen ja heikkojen bakteerien tuhoutumisen.Tri. Ohhira ymmärsi ja kunnioitti luonnon tarjoamaa apua kehomme hyvinvointiin. Häntä inspiroi ajatus kehittää fermentointimenetelmä, jonka avulla olisi mahdollista saavuttaa jotakin hyödyllistä maailmanlaajuisella tasolla ja siten varmistaa koko ihmiskunnan terveys ja pitkäikäisyys. Fermentointiprosessiinsa hän valitsi ainoastaan sellaisia kotimaassansa kasvaneita vihanneksia ja hedelmiä, joiden ravintoarvo oli suuri. Hän testasi erilaisia maitohappobakteerien yhdistelmiä ja suoritti useita testejä ja erehtymismenetelmän toistokokeita.

Tri. Ohhira sai TH-10:n tieteellisestä keksinnöstään myös maineikkaan Gusin rauhanpalkinnon.
Yli kymmenen vuotta kestäneiden tieteellisten kokeiden jälkeen tri. Ohhira ja hänen Okayaman yliopiston tutkijoista kokoamansa tutkijaryhmä päättelivät, että he ovat ymmärtäneet riittävästi maitohappobakteerien salaisuuksista ja ovat valmiita aloittamaan seoksen ainesosien monistamisen ja tuotteiden kehittämisen.

Tämä antaisi heille mahdollisuuden tarjota ihmisille samaa terveysvaikutteista seosta, joka vuosia sitten oli tehnyt tri. Ohhiraan niin suuren vaikutuksen. Tällainen on Dr.Ohhira®n probioottien vaatimaton syntyhistoria.

Vuonna 1991 Japanin Maitotieteen yhdistys palkitsi tri. Ohhiran hänen tieteellisestä artikkelistaan, joka kuvasi maitohappobakteerin E. faecalis TH10 ainutlaatuista kantaa. Tämä kanta on kaikkia muita bakteriologien tuntemia maitohappobakteerikantoja 6,25 kertaa vahvempi. Sitä löytyy ainoastaan Dr.Ohhira®n probiooteista ja muista Dr.Ohhira -tuotteista.

Tri. Ohhira on palkittu Dr.Ohhira®n probioottien kehittämisestä myös kansainvälisellä tasolla. Hänen kehitystyöhönsä on toistuvasti viitattu useissa korkeatasoisissa kansainvälisen lääketiedeliiton julkaisuissa. Vuonna 2004 hänestä tuli ensimmäinen japanilainen, joka sai tieteellisten löytöjen alalla Nobelin rauhanpalkintoa vastaavan Gusin rauhanpalkinnon.

Tri. Ohhira on kirjoittanut tai ollut osallisena yli 20:ssä erilaisia maitohappobakteereita käsittelevässä tiedeartikkelissa. Hänen tärkeimmät tutkimusalueensa ovat:

  • maitohappobakteereita ja muita hyödyllisiä mikro-organismeja käyttävien antiallergisten ruokien tutkimus- ja kehitystyö;
  • kemikaalivapaiden orgaanisten kasvien ja hedelmien tuotannon edistäminen, mukaan luettuna kehittymiseen liittyvien ongelmien ennakointi maitohappobakteerien ja erilaisten hyödyllisten mikro-organismien avulla;
  • tutkimustyö kemikaalivapaitten golfkenttien alalla, käyttämällä hyväksi maitohappobakteerien ja muitten hyödyllisten mikro-organismien hyödyllisyyttä.

Tri. Ohhira on New Yorkin tiedeakatemian, Japanin bakteriologisen yhdistyksen, Japanin terveellisen ja ravintoainerikkaan ruoan liiton, Japanin panimoyhdistyksen, Japanin elintarviketieteen ja -teknologian yhdistyksen, Japanin elintarvikemikrobiologisen yhdistyksen, Japanin biotieteiden, bioteknologian ja agrokemian yhdistyksen, Japanin maitotieteen yhdistyksen, Japanin maaperätieteen ja kasvisruokayhdistyksen, Japanin eläinlääketieteen yhdistyksen, Japanin virologiayhdistyksen ja antibakteerisen sekä sientenvastaisten aineiden yhdistyksen tunnustettu jäsen. Hän on luennoinut yliopistoissa Japanissa, Koreassa ja Malesiassa sekä työskennellyt konsulttina Kiinan eri hallintovirastoissa.

Jos haluat lisätietoja joistakin termeistä, lue lisää meidän hyvödyllisten sanojen kirjastosta lisää tietoa.

 

Immunomodulatory effects of heat-killed Enterococcus faecalis TH10 on murine macrophage cells.

Identification of 3-phenyllactic acid as a possible antibacterial substance produced by Enterococcus faecalis TH10.

Purification of anti Escherichia coli O-157 components produced by Enterococcus faecalis TH10, an isolate from Malaysian fermented food, temph.

Antimicrobial activity against methicillin-resistant Staphylococcus aureus in the culture broth of Enterococcus faecalis TH10, an isolate from Malaysian fermentation food, Temph.

 

12 probioottikantaa, joita on käytetty Dr.OHHIRA® probiooteissa

Alla on esitetty 12 probioottikantaa ja niiden tehtävät.

\

Bifidobacterium lactis

\

Bifidobacterium breve ss. breve

Tukee ruoansulatusjärjestelmän sujuvaa ja säännöllistä toimintaa; auttaa ylläpitämään immuunijärjestelmämme hyvinvointia.
\

Bifidobacterium infantis ss. infantis

Tukee sujuvaa ruoansulatusprosessia sekä vatsassa että suolistossa.
\

Lactobacillus acidophilus

Pitää immuunijärjestelmämme kunnossa; edesauttaa normaalin kolesterolitason säilyttämisessä.
\

Lactobacillus brevis

Tuottaa luonnollisia bakteereja (luonnollinen antibiootti), jotka auttavat ylläpitämään immuunijärjestelmäämme.
\

Lactobacillus bulgaricus

Tukee ruoansulatusta ja ylläpitää tervettä vatsahappotasoa.
\

Lactobacillus fermentum

Ylläpitää immuunijärjestelmää ja edesauttaa aktivoimaan typpeä elimistössä.
\

Lactobacillus casei ss. casei

Pitää immuunijärjestelmän kunnossa, tukee solujen normaalia kasvua ja apoptoosia.
\

Lactobacillus helveticus ss. jagurti

Pitää immuunijärjestelmämme kunnossa ja tukee kehomme kykyä varmistaa solujen normaali kasvu.
\

Lactobacillus plantarum

Tuottaa luonnollisia bakteereja (luonnollinen antibiootti), jotka edesauttavat immuunijärjestelmän ylläpidossa.
\

Streptococcus thermophilus

Edistää antioksidanttisen SUPEROKSIIDI DISMUTAASin tuotantoa.