Lasten terveys

probiootit

Moderni elämäntapa on kiireinen sekä lapsille että heidän työssäkäyville vanhemmilleen. Voimakas immuunijärjestelmä pitää terveenä flunssakaudella ja edesauttaa hyvän vireystason säilyttämisessä. Äitien sanoin on taudin ennaltaehkäisy sen paras hoito, mutta kaikkein paras tapa tulla toimeen vilustumisen kanssa onkin välttyä siltä kokonaan.

Lasten (ja aikuisten) sairastumisesta ei kuitenkaan voida syyttää ainoastaan pöpöjä! Vähintään yhtä tärkeä rooli on immuunivasteen vahvuudella, joka – usko tai älä – alkaa suolistosta, jossa elää yli 70–80 % immuunisoluistamme.
Probiootit, suolistossa elävät hyödylliset bakteerit, tukevat näiden elintärkeiden immuunisolujen toimintaa.

Terveyden ylläpidossa olennaista onkin se, kuinka nopeasti immuunijärjestelmämme havaitsee bakteerit ja muut patogeenit.

Farmaseutin, kirjailijan ja holistisen terveyden asiantuntijan tri Ross Peltonin tutkimuksessa havaittiin, että kolmen viikon ajan probiootteja käyttäneiden ihmisten immuunisolut olivat kaksi kertaa tehokkaampia kuin niillä, jotka eivät käyttäneet probiootteja.

Ystävälliset bakteerit tukevat immuunijärjestelmän solujen työtä ja auttavat torjumaan kutsumattomia vieraita, kuten huonoja bakteereita. Probiootit myös parantavat ruoansulatustamme, mikä tarkoittaa sitä, että kehomme imee ruoasta ja ravintolisistä kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Tämä yksinomaan riittää terveenä pysymiseen ja kaikesta haitallisesta paremmin selviytymiseen.

Valitettavasti liiallisen antibioottien käytön, stressin ja muiden haitallisten nykyaikaisten ympäristö- ja ravitsemustekijöiden vaikutuksesta yhä useampien ihmisten probioottinen populaatio on heikentynyt, kuten mm. tri Fred Pescatore, bestsellerin “Feed Your Kids Well” tekijä on todennut. Säilyttääkseen optimaalisen terveydentilan, tulisi hyvien ja huonojen bakteerien suhteen olla 85 : 15. Tämän suhteen säilyttäminen ilman laadukkaiden probioottien käyttöä on lähes mahdotonta. Tri Pescatore neuvookin potilaitaan valitsemaan sellaisen ravintolisän, joka sisältää sekä probiootteja että tarvittavan ravinteikkaan ympäristön.

Ainoastaan probioottien käyttäminen ei ehkä ole riittävä keino hyvän terveydentilan ylläpitämiseksi. ”Ystävälliset bakteerit tarvitsevat myös prebioottista tukea”, totesi tri Pescatore ja jatkoi, että näitä ehtoja vastaa tuotemerkin Dr. Ohhira’s Probiotics® alla myytävä japanilainen probiootti. Kapselit sisältävät probioottisen seoksen yhdessä sen tarvitseman ravinneyhdistelmän kanssa. Tämä ravinneyhdistelmä sisältää vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja, entsyymeitä sekä elimistön pH:ta tasapainottavia luonnollisia happoja. “Tämä prebioottinen tuki huolehtii siitä, että probiootit pysyvät elimistössä ja lisääntyvät suolistossa”, on tri Pescatore todennut.

Kun ravintolisä koostuu sekä prebioottisista että probioottisista elementeistä, tarjoaa se todella vahvat eväät tukevalle immuunijärjestelmälle. Tämä taas ilmenee vähäisenä sairauspäivien määränä, mikä puolestaan on erinomainen uutinen koko perheelle!

Jos käytämme immuunivasteiden tukemiseen probiootteja, on erittäin tärkeää valita oikea ravintolisä. Markkinoilla on tuotteita, joiden väitetään sisältävän “miljardeja” bakteereita. Tämä ei ole aina paras vaihtoehto. Jos yhtä bakteerikantaa on samassa tuotteessa liikaa, voi tästä aiheutua ns. immuunivaste, jonka seurauksena keho alkaa hyökätä ravintolisän sisältämiä bakteereita vastaan. Tärkeää on huomioida myös, että joidenkin probioottien valmistusprosessit tai kuljetusolosuhteet voivat muuttaa ne täysin hyödyttömiksi. Edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi, järkevintä on etsiä tuotemerkki, joka on testattu myös valmiiden lopputuotteiden osalta.

Kyllä – pelkästään pöpöt eivät tee ihmistä sairaaksi. Suoliston bakteerikannan epätasapaino saattaa estää immuunivasteen. Tämä taas tekee elimistön erityisen alttiiksi bakteereille, joille muutoin päivittäin altistumme. Laadukkaalla probioottisella ravintolisällä saattaa olla suuri vaikutus koko perheesi terveydelle ympäri vuoden.

Kun terve mikroekologia on palautettu, paranee myös ruoansulatus, jolloin elimet ja solut saavat paremmin tarvitsemansa ravintoaineet. Tällä puolestaan saattaa olla uskomattoman suuri vaikutus energiatasollesi, mikä osaltaan edesauttaa koko perhettä selviytymään paremmin nykyajan kiireisestä elämäntyylistä.

Ruoansulatuksesi on oltava vahva … jotta voisit tehdä parhaasi!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *