Dr.OHHIRA® 3 -VUOTINEN RESEPTI 12 ERI LAIJN HAPATETULLA MAITOHAPPOBAKTEERILLA

Miten Dr. OHHIRA® probiootit eroavat muista probioottilisistä?

Valtaosa markkinoilla probiootit, jotka ovat pakattuja kapseleihin jauheena, koostuu kylmäkuivatuista maitohappobakteereista, mikä tarkoittaa, että niissä olevat maitohappobakteerit ovat ns. uinuvassa tilassa. Ihannetilanteen mukaan bakteerit heräävät eloon päästyään elimistöön ja alkavat tuottaa terveydelle hyödyllisiä aituotteetneita – postbiootteja. Yleensä kylmäkuivatuissa probiooteissa tuote on kapselin tai jauheen muodossa ja sen valmistustapa on merkitty pakkaukseen tai etikettiin.

 

Kylmäkuivattujen probioottien tuotantoprosessi on lyhyesti seuraavanlainen:

1. Valikoituja probioottisia kantoja kasvatetaan lyhytkestoisesti (muutaman tunnin tai päivän ajan) ns. elatusaineella, joka koostuu yleensä maitotuotteista tai soijasta.
2. Mikro-organismit erotellaan elatusaineesta sentrifugoinnilla, minkä aikana pesäkkeet hajoavat.
3. Erilaiset bakteerikannat sekoitetaan yhteen ja tämä sekoitus kapseloidaan tai vain jauhetaan.

 

Minkä vuoksi kylmäkuivattuja maitohappobakteereja sisältävissä tuotteissa nähdään olennaisena mikro-organismien runsaus?

Kylmäkuivauksen aikana suuri osa maitohappobakteereista saattaa kuolla, kun soluihin muodostuu jäätä. Lisäksi pakkaslämpötila saattaa vahingoittaa solukalvoa. Tämän vuoksi useiden kylmäkuivattujen probioottien tärkein kriteeri onkin mahdollisimman suuri määrä maitohappobakteereja. Kun tuotantoprosessin aikana mikro-organismien on selviydyttävä erilaisista vaikeuksista, ei suuri osa kylmäkuivattuihin tuotteisiin sisältyvistä bakteereista enää herää ja ala lisääntyä ruoansulatuskanavassa – tämän vastineena on bakteerien määrän oltava riittävän suuri.

 

Miten kylmäkuivatut probiootit toimivat elimistössä?

Monen probioottisen tuotteen, joka sisältää kylmäkuivattuja mikro-organismeja, valmistamiseen käytetyt bakteerit kuivataan ja sen jälkeen sekoitetaan toisiinsa. Ne bakteerit, jotka selviytyvät läpi sekä tuotantoprosessin että haastavan matkan suoleen ja heräävät näiden jälkeen eloon, joutuvat joskus raivaamaan itselleen tilaa toisten kylmäkuivattujen kavereidensa kustannuksella. Kilpailun ansiosta niiden määrä vähenee entisestään. Tämän ja monen muun syyn vuoksi (esim. jos elatusaine menehtyy tuotantoprosessissa) eivät hyödylliset postbiootit pääse mukaan, ennen kuin kyseiset bakteerit heräävät, löytävät itselleen ravinnonlähteen, onnistuvat valtaamaan itselleen alueen sekä alkavat lisääntymään ja tuottamaan postbiootteja.

Miten Dr.OHHIRA® probiootit valmistetaan?

Todellisuudessa Dr.OHHIRA® probiootteja voidaan kutsua fermentoituun ruokaan perustuvaksi probioottiseksi kompleksiksi. Kompleksiksi näitä probiootteja nimitetään sen vuoksi, että niihin sisältyy paitsi eläviä maitohappobakteereja, myös ns. elatusaineita eli prebiootteja, joiden avulla bakteerit pystyvät aloittamaan lisääntymisen ja toimimaan HETI. Tärkeintä kuitenkin on, että 3-vuotisen fermentointiprosessin ansiosta maitohappobakteerien tuottamat postbiootit ovat samassa kapselissa bakteereiden sekä prebioottisen elatusaineen kanssa.

Jokaista tri Ohhiran kapseleissa on köytetty 12 bakteerikantaa (B.breve, B.infantis, B.longum, E.facalis, L.acidophilus, L.brevis, L.bulgaricus, L.casei, L.fermentum, Lp.helveticus, L.plantarum ja S.thermophilus) on huolellisesti tutkittu usean vuoden ajan ja yhdistelty toisiinsa pyrkien löytämään niiden parantavat vaikutukset, postbioottiset aineet, joita ne tuottavat toiminnallaan. Lisäksi on pyritty huomioimaan kunkin erilaisen kannan soveltuvuus toisiin bakteerikantoihin.

Kun kaikkia edellä mainittuja bakteerikantoja on alusta alkaen fermentoitu yhdessä, eikä siis sekoitettu yhteen kapseloinnissa, ovat nämä lajit ehtineet ratkaista alueelliset erimielisyytensä jo ENNEN suolistoon joutumista. Elatusaineena on käytetty ainutlaatuista sekoitusta, joka on lähtöisin kymmenistä hedelmistä ja vihanneksista, kasviksista ja levistä. Aktiiviset bakteerit sovitetaan elatusaineen ja siihen sisältyvien postbioottien kanssa kapseleihin, jotka on valmistettu kasviperäisistä aineksista.

 

Dr.OHHIRA® probioottien tuotantoprosessi on lyhyesti seuraavanlainen:

1. Valitaan sopivat luomuraaka-aineet, jotka eivät sisällä torjunta-aineita ja hyönteismyrkkyjä tai keinotekoisia lannoitteita. Fermentointiin käytettävät kasvit kerätään vasta sitten, kun ne ovat täydellisesti kypsyneitä.
2. Kasvisekoitus hienonnetaan ja siihen lisätään puhdas lähdevesi. Tämän jälkeen seos kaadetaan fermentointitynnyreihin. Jotta prosessi käynnistyisi, lisätään sekoitukseen vielä 12 erilaista bakteerikantaa.
3. Ravintoaineiden sulattamiseen ja fermentoimiseen kuluu bakteereilta 3-5 vuotta. Fermentointiprosessin edetessä, seoksen väri tummuu tynnyreissä vuosi vuodelta. Bakteerien lukumäärä vähenee, kun niiden tuottamien metaboliittien pitoisuus nousee.
4. Valmis seos säilötään luonnollisista raaka-aineista valmistettuihin kapseleihin.

Dr.OHHIRA® probioottien tuotantoprosessin voidaan oikeastaan todeta muistuttavan pikemminkin fermentoitujen ruokien kuin perinteisten probioottisten ravintolisien valmistusta. Edellä mainittujen tuotantoprosessien välinen eroavaisuus on ainoastaan bakteerilajikkeiden määrässä: Kun hapankaalin tai hapanmaidon valmistuksessa pääasiallisen työn tekee 1-2 bakteerilajiketta, jolloin ruokaan sisältyy ainoastaan niiden tuottamia postbiootteja, sisältävät Dr.OHHIRA® probiootit 12 erilaista bakteerilajikettaprobiootti ja lisäksi lukuisia erilaisia postbiootteja, joita ne ovat tuottaneet elinkaarensa aikana ja joita on tähän mennessä löydetty 526. Tutkimukset jatkuvat edelleen ja todennäköisesti postbiootteja tullaan löytämään vielä tuhansia.

Toinen olennainen eroavuus Dr.OHHIRA® ja perinteisten probioottilisien valmistuksessa on fermentointiprosessin pituus. Poiketen kylmäkuivatuista tuotteista ja probioottisista ruoka-aineista, lasketaan Dr.OHHIRA® probioottien fermentointijakso vuosissa, päivien tai viikkojen sijaan. Pidemmän fermentointijakson ansiosta, tuotteeseen muodostuu miljardeja uusia bakteereja, jotka ehtivät elää koko elinkaarensa tuotteen valmistumisen aikana ja tämän seurauksena lopputuotteeseen sisältyy monen sukupolven verran sekä postbiootteja että eläviä ja kuolleita hyödyllisiä soluja. Mitä pidempi siis fermentointiprosessi on, sitä vahvemmat ovat tuotteen vaikutukset. Siksi DR.OHHIRA® probiootit ovat markkinoiden korkealaatuisimpia.

Lähteet:
“Terveyden entiselleen palauttaminen probioottien avulla” M.Whittekin
luento “Mikrobisto – probioottien, prebioottien ja postbioottien vaikutus terveydelle, immuunijärjestelmälle ja pitkäikäisyydelle.” Ross Pelton, RPh, PhD, CCN.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *