Probiootit lievittävät allergiaoireita, kuten heinänuha ja jatkuva aivastelu

Probiootit lievittävät allergiaoireita, kuten heinänuha ja jatkuva aivastelu

Kutisevat silmät, vuotava nenä ja jatkuva aivastelu; allergiakausi on alkanut. Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan voit saada apua allergiaan probiooteilla. Lue tästä lisää, miten probiootit lievittävät allergiaoireita.

Tutkijat ovat todenneet, että probioottilisät, jonka koostumukseen kuuluivat sekä Lactobacilli että Bifidobacteria -bakteerit, auttoivat lievittämään heinänuhan oireita sekä paransivat allergiakaudella potilaiden elämänlaatua.

Tutkimuksen johtaja, Floridan yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteen osaston tutkija Jennifer Dennis, esitteli äskettäin tutkimuksen tuloksia kollegoidensa kanssa  American Journal of Clinical Nutrition -aikakauslehdessä.

Heinänuhaa, jota kutsutaan myös allergiseksi nuhaksi, esiintyy arvioiden mukaan noin 40-60 miljoonalla Amerikan Yhdysvaltojen asukkaalla. Sen aiheuttaja on usein immuunijärjestelmän liian tehokas reagointi tehokkaasti ilmassa leviäviin allergeeneihin. Heinänuhaan liittyy myös jatkuva aivastelu ja nenän kutina.

Kausiluontoinen vitsaus

Kausiluontoinen allerginen nuha oireilee yleensä keväällä, kesällä ja varhaissyksyllä. Useimmiten sen aiheuttajina ovat ruohokasvien, puiden ja rikkaruohojen siitepölyt sekä homeitiöt. Oireina esiintyy vuotava nenä, jatkuvaa aivastelu, silmien, suun tai ihon kutina, tukkoinen nenä ja väsymystä.

Antihistamiinit ja dekongestantit saattavat auttaa heinänuhan oireiden lievityksessä. Kuten kaikki lääkkeet, myös nämä voivat aiheuttaa harmillisia sivuvaikutuksia, kuten uneliaisuutta, huimausta, näön hämärtymistä, pahoinvointia ja oksentelua.

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan kausiluontoisesta allergiasta kärsiville ihmisille vaihtoehtoinen hoitomuoto lääkkeille saattaa löytyä probiooteista.

Aikaisemmissa tutkimuksissa on käsitelty probioottien tehokkuutta kausiluontoisen allergian lievittämisessä. Nämä tulokset ovat kuitenkin eronneet huomattavasti toisistaan, riippuen tutkimuksissa käytetyistä bakteerikannoista.

Denniksen ja hänen kollegoidensa tekemät aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että “ystävälliset” bakteerit Lactobacilli ja Bifidobacteria, saattavat edesauttaa suoliston hyvinvointia sekä pitää yllä hyvin toimivaa immuunijärjestelmää.

oireita on mahdollista lievittää yksinkertaisella probioottilisällä.Edellä mainittujen aikaisempien tutkimusten perusteella tutkijat päättivät selvittää, millä tavoin probiootti, jonka koostumukseen sisältyvät Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium bifidum ja Bifidobacterium longum, vaikuttaa kausiluontoisen allergian oireisiin ja siitä kärsivien elämänlaatuun.

Probiootit eli ns hyvät bakteerit lievittivät oireita

Tutkimukseen otettiin mukaan 173 perustervettä aikuista, joilla kaikilla esiintyi kevyttä tai kohtalaista kausiluontoista allergiaa. Tutkittavat jaettiin satunnaisotannalla kahteen eri ryhmään. Toisen ryhmän jäsenille annettiin yhdistelmäprobioottikapselia kaksi kertaa päivässä, toisen ryhmän jäsenet saivat lumelääkettä.

8-viikkoisen tutkimuskauden aikana tutkittavat eivät käyttäneet muita allergialääkkeitä. Tutkimus toteutettiin keväisen allergiakauden ollessa pahimmillaan.

Verraten plaseboa saaneisiin tutkittaviin, yhdistettyä probioottikapselia saaneet tutkittavat ilmoittivat allergiaoireidensa vähentyneen ja elämänlaatunsa parantuneen. Tietojen kerääminen toteutettiin viikoittaisilla puhelinkyselyillä. “Kaikki probiootit eivät toimi allergian lievittäjinä, mutta tämä toimi”, Dennis totesi.

Yhdistelmävaihtoehto on tarpeellinen

Tutkijoiden mukaan yhdistelmäprobiootti tehosi parhaiten kevyestä, kausiluontoisesta allergiasta kärsineiden tutkittavien kohdalla.

Vaikka yhdistetyn probiootin kausiluontoisen allergian oireiden lievityksen mahdollisuuksista tarvitaan lisätutkimuksia, tutkijat epäilevät, että oireiden lievenemiseen probioottien avulla saattaa merkittävästi vaikuttaa säätelevien T-solujen määrän kasvu, joka osaltaan lievittää allergisten oireiden kestoa.

Yhteenvetona tutkimuksesta tutkijat toteavatkin: “Tutkimuksemme osoittaa mahdollisen hyötytekijän kausiluontoisesta allergiasta kärsiville terveille aikuisille, mikäli probioottien nauttiminen aloitetaan silloin, kun allergiakausi ja -oireet ovat pahimmillaan.

Tulevien tutkimusten osalta, tärkeää olisi keskittyä molekyylimekanismiin, jolla probiootit säätelevät immuunijärjestelmää. Tämä tieto saattaa auttaa perusteellisemmin ymmärtämään kommensaalien mikro-organismien roolia immuunijärjestelmän tasapainon saavuttamisessa ja säilyttämisessä.”

KAUSILUONTOISEN ALLERGIAN TUNNUSMERKIT:

* jatkuva aivasteluKutisevat silmät, vuotava nenä ja aivastelu; allergiakausi on alkanut.

* vuotava nenä

* kutisevat silmät

* ajoittainen päänsärky

Koska probiootit lievittävät allergiaoireita ja heinänuhaa, kokeile sinäkin kuuri Dr.OHHIRAN korkealaatuisia probioottilisiä, jotka löydät tästä.

Lähteet:

Medical News Today

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *