Terve ja vahva iho

Ihon pH: kestävän kauneuden salaisuus

Olet luultavasti kuullut pH:sta, joka osoittaa, onko aine hapan, emäksinen vai jotain niiden kahden välistä. pH kuuluu kaikkeen elävään, mukaan lukien sinuun itseesi.

Ihmiskehon pH on noin 7, joka sijoittuu 14-pisteisen pH-skaalan puoliväliin. Ihmisen ihon sitä vastoin on oltava hieman hapan – noin 5,5. Onkin käynyt ilmi, että pH:lla on ihon kosteustasapainon säilyttämisessä ja immuunijärjestelmämme hyvinvoinnissa merkittävä rooli.

Luovu emäksisistä puhdistusaineista!

Suurin osa kosmetiikka- ja ihonpuhdistustuotteista ovat osoittautuneet yllättävän emäksisiksi; niiden pH on ollut 8-10. Näin emäksisiä tuotteita meidän ei tulisi käyttää ihollamme. Ihon tulisi sitä vastoin olla muuhun elimistöön verrattuna hieman sitä happamampi – luultavasti olemme kaikki käyttäneet joskus tuotteita, jotka vaikuttavat ihollamme juuri päinvastaisesti.
Luonnollisesti, kuten kaikessa elämässä, saattaa tasapaino olla kallellaan molempiin suuntiin:

  •  Emäksinen iho (pH yli 5,5) näyttää usein kuivalta, ja ohuet rypyt näkyvät siinä selkeämmin. Myös immuunikynnys voi heikentyä, mikä saattaa ilmetä ihoärsytyksenä.
  • Happamampi iho (pH alle 5,5) näyttää usein rasvaiselta ja iholle saattaa muodostua näppylöitä. Kuten liian emäksisen ihon kohdalla, myös tässä tapauksessa saattaa iho näyttää ärtyneeltä.

Olet kokonainen ekosysteemi niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.

Ihon oikeanlaista pH:ta tarvitaan sitä hoitavia hyviä bakteereita varten. Kuten probiootit tukevat koko elimistöä sisäpuolelta, työskentelevät ne myös ahkerasti kehon pinnalla.

Toimivan immuunijärjestelmän varmistamiseksi, iholla olevat probiootit auttavat myös säilyttämään ihon kosteustasapainon. Ja uskomatonta kyllä, hyvät bakteerit auttavat säilyttämään myös nuorekkaan ja raikkaan ulkonäön.

Monet ihonpuhdistusaineet saattavat luoda probioottisille sankareillemme soveltumattoman ympäristön. Nyt olisikin sopiva ajankohta aloittaa ihonhoito, joka ravitsee ja suojaa ihon probiootteja.

Dr.OHHIRA® Kampuku-saippuan ja Magoroku -kosteuttajan ainesosat:

  • takaavat ihon normaalin kosteustasapainon ja nuorekkaan ulkonäön
  • säilyttävät ihon terveen pH:n
  • tukevat ihon tervettä probioottista tasapainoa.

Probioottiuutteen sisältämät orgaaniset hapot ja kasviperäiset aineet ovat adaptogeenisiä – niillä on siis toisiaan tasapainottava vaikutus. Tämä tarkoittaa, että ne hoitavat ihon pH:ta kokonaisuutena riippumatta siitä, onko se hapan tai emäksinen. Tri. Ohhiran tavoitteena olikin luoda ihonhoitotuotteita, jotka auttaisivat ylläpitämään jokaisen iholle sopivaa pH-arvoa.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *