Luutiheyden lisääminen tohtori Ohhiran probioottien avulla

Luuntiheyden lisääminen

Minkä vuoksi meillä länsimaissa esiintyy erityisen paljon osteoporoosia, vaikka käytämme runsaasti maitotuotteita? Aasiassa, jossa historiallisesti sekä osteoporoosin esiintymistiheys että maitotuotteiden käyttö ovat olleet alhaisia, ovat tiedemiehet saattaneet löytää selityksen tälle ongelmalle.

Aasiassa on selvinnyt, että kalsiumin, jota saamme maidon ja nauttimiemme lisäravinteiden kautta, imeytyminen on niin heikkoa, ettei se pääse luihin saakka. Jos suolistosta puuttuu terve probioottinen populaatio sekä luiden muodostumiseen tarvittavia tekijöitä, kuten D- ja K2-vitamiinia, magnesiumia, sinkkiä ja välttämättömiä rasvahappoja, kalsium kulkee suoraan kehomme läpi imeytymättä. Tai mikä vielä pahempaa, varastoituu pehmytkudoksiin ja valtimoihin.

Entä hyvät uutiset? Pienillä, yksinkertaisilla ruokavalion muutoksilla on mahdollista muuttaa kehon kemiaa niin, että se edistää luiden vahvistumista. Tri Ohhiran hiljattain tekemästä tutkimuksesta selvisi, että yli 48-vuotiaiden naisten, jotka käyttivät vähintään kahdeksan viikon ajan japanilaista probioottia, luuntiheys kasvoi ravintolisää käyttämättömään ryhmään verrattuna jopa 36 prosenttia.

“Tutkijat ajattelevat, että probiootit edesauttavat kalsiumin oikeanlaista sulamista”, on Mindy Barrows, joka työskentelee tuotekoulutuspäällikkönä Dallasissa sijaitsevassa yrityksessä nimeltä Essential Formulas Incorporated, todennut. Yritys toimii tutkimuksissa käytetyn japanilaisen probiootin jälleenmyyjänä USA:ssa. “Suotuisat bakteerit tuottavat myös useita luun muodostumiseen tarvittavia vitamiineja, kuten B6, B12, K ja foolihappo”.

Edellä mainittu seikka kalsiumista onkin terveen ruoansulatuksen ja immuunijärjestelmän parantamisen lisäksi probioottien yllättävä lisävaikutus. Fermentoidusta kasviseoksesta valmistettu tiiviste on kuin täysravintoa, joka sisältää probiootteja, prebiootteja (probioottien ravintoaineet) ja postbiootteja (orgaaniset hapot, kivennäisaineet, vitamiinit, entsyymit, peptidit, polyfenolit, jne.). Tutkijat ovatkin havainneet, että ruoansulatusjärjestelmämme tarvitsee kalsiumin optiomaaliseen imeytymiseen sekä probioottisia että prebioottisia ainesosia, eikä näin merkittäviä tuloksia ole juurikaan mahdollista saavuttaa tavanomaisilla pakastekuivatuilla probioottivalmisteilla.

Probioottisten ja prebioottisten ravintolisien lisäksi, Flower Moundissa Texasissa toimivan yrityksen nimeltä Your Top Life and Alternative Health Solutions, perustaja tri Natalie Engelbart, suosittelee naisille magnesiumin käytön lisäämistä luuston terveyden vuoksi. “Magnesium säätelee kalsiumin imeytymistä luissa ja takaa, että kalsium ei varastoidu pehmytkudoksiin. Elimistössä kalsiumin ja magnesiumin oikea suhdeluku on 2 : 1. Stressaavan ajanjakson, kalsiumpitoisten ravintolisien tai elintarvikkeiden käytön vuoksi, saattaa elimistöömme syntyä magnesiumin puute. Tällöin on syytä lisätä magnesiumin käyttöä entisestään.

Nämä suositukset tuovat hyviä uutisia 8 miljoonalle osteoporoosidiagnoosin saaneelle amerikkalaisnaiselle sekä niille 24 miljoonalle ihmiselle, jotka omaavat suuren riskin sairastua osteoporoosiin. Myös osteoporoosin torjunnassa on sen ennaltaehkäisyllä tärkeä rooli. Jokaisen aikuisen tulisikin varmistaa saavansa riittävästi luuston terveydelle tärkeitä prebiootteja ja vitamiineja. Lisäksi ensiarvoisen tärkeää olisi siirtää näitä tapoja eteenpäin myös tuleville sukupolville.

Ruoansulatuksesi on oltava vahva … jotta luustosi voisi olla vahva!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *