Tarkemmin postbioottisista metaboliiteista:
Terveytemme unohdettuja sankareita
Postbioottiset metaboliitit ovat hyödyllisten bakteerien tuottamia biokemiallisia yhdisteitä, jotka suojaavat ja palauttavat elimistöämme entiselleen. Suolistossamme olevilla bakteereilla on nimittäin korvaamaton rooli tämänkaltaisten, tärkeitä toimintoja säätelevien yhdistelmien tuottajina.
Monimuotoisuus ja postbiootit: Erilaiset bakteerit tuottavat erilaisia metaboliitteja. Tämän vuoksi monimuotoinen, monista erilaisista probioottisista bakteereista koostuva mikrobisto on hyödyllisempi ja takaa yksilölle vahvemman vastustuskyvyn. Dr.OHHIRA®n probiootit ovat monirunkoisia – ne sisältävät on 12 erilaisen probioottibakteerin runkoa, jotka mahdollistavat sen, että postbiootteja voidaan tuottaa suuri määrä.
Näiden aineiden yhteisnimetyksenä ovat postbioottiset metaboliitit.
Postbioottiset metaboliitit jaetaan laajoihin kategorioihin, joita ovat mm.:
Bakteriosiinit (suojaavia yhdisteitä, jotka vaikeuttavat huonojen bakteerien toimintaa)
Entsyymit (auttavat ruuansulatuksessa, toksiineista vapautumisessa sekä osallistuvat muihin aineenvaihduntaprosesseihin)
Vitamiinit (esimerkiksi B- ja K-vitamiini)
Aminohapot (proteiinien „rakennusaineet“)
Viestinviejäaineet (välittävät viestejä hermoston ja aivojen välillä sekä vaikuttavat jonkin verran ruokahaluun)
Immuunijärjestelmän yhdistelmät (tukevat elimistön immuunisoluja)
Lyhytketjuiset rasvahapot (näitä tuotetaan kuituaineista ja ne tukevat suolen limakalvon toimintaa)
Typpioksidi (korvaamaton sydänverisuonien terveyden kannalta)
Orgaaniset hapot (kuten fulvohappo ja humiinihappo. Ne ovat kombinoituja mineraaleilla taatakseen ravintoaineiden paremman imeytymisen sekä edesauttaakseen suoliston oikean pH-tason säilyttämisessä.)
Kärsittäessä postbioottien puutteesta, näkyy se myös terveydessämme: Voimakas ja luonnollisesti monimuotoinen suolistobakteerien yhteisö (ml koko mikrobisto) tuottaa kaikkia elimistölle tarpeellisia postbiootteja. Mikäli elimistössä on vähemmin bakteeriperheitä, myös postbioottien monimuotoisuus pienenee, joka taasen vaikuttaa energiatasoomme. Valitettavasti suolistobakteerien moninmuotoisuutta vähentävät monet erilaiset tekijät, kuten tupakointi, valtaosa lääkkeistä, juomaveden sisältämä kloori, ns. roskaruoka sekä erilaiset kodinpuhdistusaineet.
Postbioottien tason nosto elimistössä: Luonnollisesti fermentoitujen ruokien nauttiminen tukee suolistobaktereitamme ja lisää elimistöön fermentoinnin aikana muodostuneita postbiootteja. Mitä monipuolisempia fermentoidut ruoat ovat, sitä suurempi on myös erilaisten postbioottien määrä. Tämän löydöksen teki myös tri Ohhira, sillä hän keksi ainoan postbiootteja sisältävän ravintolisän. Hän syötti 12:lle ominaisuuksiltaan hyödylliselle probioottirungolle (terveellisille bakteereille) kymmensä kokonaiselintarvikkeita (esim. hedelmiä, vihanneksia, levää, sieniä ja yrtejä), jotka sen jälkeen osallistuivat 3 -vuotiseen fermentointiprosessiin, saavuttaakseen ihanteellisen, koko elimistön terveyttä edistävän vaikutukseen.
Probioottien hyödyntämisen terveyden ylläpitoon ja sen alaisen tutkimustyön pioneeri tri Iichiroh Ohhira todisti sen, mitä nykytiedekin vahvistaa – valtaosa probioottien terveyttä ja elinvoimaa tukevista vaikutuksista sisältyy terveydentilan entiselleen palauttaviin postbioottisiin metaboliitteihin, jotka muodostuvat ainutlaatuisen, 3 -vuotisen fermentointiprosessin aikana.