Dr.Ohhira probioottilisäaineet ja ihonhoitotuotteet

Probiootit apuna: 11 tapaa parantaa terveyttäsi luonnollisesti

Terveemmän elämäntyylin puolestapuhuja, Amie Valpone, joutui taistelemaan 10 vuoden ajan erilaisten erittäin haastavien terveysongelmien – Lymen taudin, munasarjojen monirakkulaoireyhtymän, C-diffin, rasvamaksan, kroonisen sienitaudin, vuotavan suolen oireyhtymän, hormonaalisen ja bakteerisen epätasapainon – parissa.

Kun lääkärit ennustivat hänelle enää vuorokauden elinaikaa, lupasi nainen itselleen, että jos hän tulee selviämään tästä tilanteesta, hän elää terveellisesti koko loppuelämänsä ajan, parantuakseen lopullisesti ja auttaakseen myös muita omien kokemustensa kautta.

Amie on julkaissut kirjan “Eating Clean: The 21-day Plan to Detox, Fight Inflammation and Reset Your Body“. Lisäksi hän tarjoaa ravitsemukseen ja terveellisiin elintapoihin liittyviä neuvontapalveluita sekä toimii kolumnistina ja motivaatiopuhujana.

Amie lukeutuu myös Dr.OHHIRA® tuotteiden ihailijoihin. Blogissaan hän kuvailee, minkä vuoksi hän arvostaa Dr.OHHIRA® probiootteja ylitse muiden ja antaa lopuksi vielä 11 hyödyllistä neuvoa siitä, millä tavoin terveet elämäntavat tulisi aloittaa saavuttaakseen ihanteellisen terveyden ja säilyttääkseen sekä sisäisen että ulkoisen tasapainon.

Mitä probiootit ovat?

Olen nauttinut probiootteja päivittäin usean vuoden ajan ja saanut huomata, miten positiiviset vaikutukset niillä on ollut hyvinvointiini.

Kolme vuotta sitten kuulin Dr.OHHIRA® probiooteista integroivan lääketieteen lääkäreiltäni ja ravitsemusterapeuteiltani, jotka yllätyksekseni kaikki suosittelivat minulle Dr.OHHIRA® tuotteita… näin ollen aloitin niiden nauttimisen, enkä siitä lähtien ole kertaakaan katsonut taakseni.

Ravintolisien aloittamisesta on nyt kulunut kolme vuotta, eikä päivääkään ole jäänyt väliin. Mikäli joku asiakkaani tai lukijani kysyy minulta, mitä probiootteja voin suositella, vastaan aina, että suurin tekijä nykyiseen olotilaani ovat nämä suurenmoiset, ”hyviä bakteereja” sisältävät probiootit, joita saa kuulemani mukaan nyt myös Suomesta.

Minkä vuoksi rakastan niitä niin paljon?

En tiedä, mistä aloittaisin.

Ensinnäkin, kyseiset probiootit kasvatetaan elatusaineella, eivätkä ole kylmäkuivattuja, kuten usein apteekeissa ja marketeissa myytävät probiootit. Dr.OHHIRAn probiootit sisältävät 12 eri probioottikantaa, jotka saavat ravintonsa orgaanisista ravintoaineista, pystyäkseen sopeutumaan suolistoosi parhaalla mahdollisella tavalla.

Nautin säännöllisesti yhden kapselin aamulla ja toisen illalla, vähintään 2–3 tuntia aterian jälkeen.

Mitä probiootit ovat ja minkä vuoksi niitä tarvitaan?

Probiootit ovat ns. ”ystävällinen kasvisto”, eli hyviä bakteereja, jotka toimivat korvaamattomana osana immuniteettijärjestelmäämme. Ne myös estävät huonoja bakteereita ja hiivasientä (Candida) lisääntymästä maha-suolikanavassamme.

Ihannetilanteessa suolistomme sisäpinnassa olisi 100 biljoonaa hyvää bakteeria. Jos kuitenkin on nauttinut antibiootteja tai muita lääkkeitä, on hyviä bakteereja tällöin luultavasti paljon vähemmän. Minkä vuoksi?

Tulin siitä tietoiseksi pari vuotta sitten, kun jouduin nuorena syömään runsaasti antibiootteja. Antibiootit eivät erota hyviä bakteereja huonoista, ne poistavat kudoksistamme ja verestämme infektion (bakteerit) sekä tappavat ruoansulatuskanavassamme sijaitsevat hyvät bakteerit. Ellemme korvaa hyviä bakteereja laadukkaita probiootteja ja prebiootteja (kuiturikas ravinto, joka mahdollistaa hyvien bakteerien kasvun ja lisääntymisen) sisältävällä ruoalla, tulee teille käymään kuten minulle; kehittyy vakava suolistobakteerien tasapainottomuustila eli dysbiosis.

Dysbiosis tarkoittaa suoliston huonojen bakteerien ja hiivasienen nopeaa lisääntymistä, minkä tuloksena syntyy painonnousua, ruokahalun lisääntymistä sekä turvotusta. Tavallinen amerikkalainen ravitsemus tarkoittaa runsaasti sokeria, jalostettua ruokaa ja myrkyllisiä lisäaineita, jotka kaikki syventävät elimistön tasapainottomuustilaa entisestään.

Suoliston korkean prebioottitason säilyttämiseksi pyrin syömään puhdasta ruokaa (ei mitään jalostettua), terveellisiä orgaanisia rasvoja, vähärasvaisia poteiininlähteitä, vihanneksia sekä täysjyvätuotteita.

Lääkärini suosittelevat nauttimaan probiootit ja ruoansulatusentsyymit ennen ateriaa. Käytän Digest Goldia, jota nautin 2 kapselia ennen aterioita ja välipaloja, edistääkseni ja välttääkseni suurten ruokapalojen kertymistä suoleen, mikä aiheuttaa ”vuotavan suolen oireyhtymän”.

Tri Ohhira on kehittänyt bakteerien vaikutuksen takaamiseksi suojauksen, joka pitää bakteerit elossa ja vapaina haitallisten patogeenien vaikutukselta. Jo muutama viikko probioottien aloittamisen jälkeen, on sekä oma että asiakkaideni olotila ollut parempi. Näiden pikkuruisten probioottien ansiosta emme koskaan kärsi vilustumisoireista ja immuunijärjestelmämme on huippukunnossa.

Nämä probiootit ovat niin tehokkaita, että suosittelin niitä myös vanhemmilleni, jotka ovat yli 60 vuoden iässä, mutta erittäin hyvänkuntoisia. Haluan tehdä kaiken voitavani, jotta myös heidän immuunijärjestelmänsä pysyisi vahvana ja taistelukykyisenä kaikkia patogeeneja vastaan, jotka saattavat vaarantaa heidän terveyttään ravinnon, ympäristön ym. kautta. Myös vanhempani nauttivat päivittäin kaksi kapselia.

 

 

Probioottien lisäksi käytän Dr.OHHIRA® 5 vuoden aikana fermentoituja probiootteja (HUOM! Näitä on saatavilla myös Suomessa, tältä sivustolta). Kyseessä on sama tuote kuin Dr.OHHIRA® probiootit, mutta 2 vuotta pidemmän fermentointiprosessin ansiosta sen vaikutus on tehokkaampi. Tri Ohhira suosittelee 5-vuoden ajan fermentoituja probiootteja erityisesti tiettyihin terveysongelmiin, kuten ärtyvän suolen oireyhtymään, josta myös itse kärsin.

Tämä lievittää IgA:n puutostilaa sekä auttaa ehkäisemään jokavuotisia vatsainfektioita ja vilustumisia. Ensimmäisen kerran käytin tätä valmistetta kaksi vuotta sitten C-Diffistä aiheutuneen suolistotulehduksen hoitoon. Aloitin sen nauttimisen kuitenkin jokin aika sitten uudelleen ohutsuolessa ilmenneen infektion vuoksi.

Etkö tiedä, mistä aloittaa? Ei kannata pelästyä. Voit tehdä jotakin jo tänään suolistosi mikroflooran parantamiseksi.

 

Seuraavassa on lueteltu 11 askelta matkalle kohti terveellisimpiä elintapoja

1. Täytä jääkaappi ja ruokavarastot terveellisellä ravinnolla.

2. Luovu sokerista ja korvaa se stevialla, pyri välttämään valkoista riisiä korvaamalla se tummalla riisillä tai kvinoalla. Luovu jalostetuista, valkoisista jauhoista.

3. Tärkeintä on, että lisäät päivittäisiin aterioihisi runsaasti mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettuja hedelmiä ja vihanneksia.

4. Valitse aina luomu -vaihtoehto! Mitä enemmän nautit luonnonmukaisesti tuotettua ravintoa, sen parempi on myös olosi. Vatsaansa ei kannata täyttää torjunta-aineilla, antibiooteilla tai hormoneilla, joita löytyy nykyään kaikkialta, aina jogurteista vihanneksiin saakka.

5. Syö aamupala, joka sisältää jonkin proteiininlähteen, hyviä rasvoja sekä kuitupitoisia kasviksia, hedelmiä ja täysjyväviljatuotteita.

6. Vaihda jalostetut ruoat laadukkaisiin ruokakokonaisuuksiin. Käytä margariinin sijaan kookosöljyä ja pyri välttämään rypsi- ja kasviöljyjä. Vältä myös hydrogenisoitua rasvaa, eli transrasvaa, jota löytyy piilotettuna eri nimillä monista elintarvikkeista.

7. Pyri vähentämään stressiä ja löytämään aikaa rentoutumiselle. Mahdollisuuksien mukaan pyri myös vähentämään ja pitämään taukoja tietokoneen ja muiden ruutujen ääreltä. Jos minä pystyn tekemään tämän New Yorkissa, pystyt sinäkin siihen varmasti!

8. Pyri minimoimaan alkoholinkäyttö.

9. Juo suodatettua, luomusitruunalla ja kurkulla maustettua vettä sekä aloe vera -mehua.

10. Vältä jalostettujen elintarvikkeiden, kuten soijamaidon, soijapapujen, suurimman osan tofuista ja muiden pakattujen soijatuotteiden, käyttöä.

11. Lisää prebiootteja ruokavalioosi. Ne edesauttavat säilyttämään hyviä suolistobakteereja (probiootit) ja tukevat ruuansulatusprosessia. Nauti joka aamu ja ilta 1 rkl omenaviinietikkaa.

Mieti, mistä ruoista itse nautit eniten ja aseta itsellesi tavoitteet. Syö esimerkiksi aluksi  mahdollisimman paljon  luomuruokaa, aloittamalla elintarvikkeista, joita eniten syöt.

 

Suosittelen myös kysymään neuvoja alan ammattilaisilta, kuten ravitsemusneuvojalta tai integroivan lääketieteen asiantuntijalta. Jakamani tieto pohjautuu ainoastaan omaan kokemukseeni probioottien käytöstä. Tällä tiedolla ei näin ollen ole lääketieteellistä arvoa, vaan tiedon sisältö on ainoastaan informoivaa eikä yleistettävissä olevaa. Ennen uusien ravintolisien tai probioottien käyttöönottoa kannattaakin aina keskustella asiasta integroivan lääketieteen asiantuntijan kanssa.

Healthy Apple by Amie Valpone

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *