Dr.OHHIRA-tehdas Japanissa

Minkälainen on Dr.OHHIRA®n probioottien valmistusprosessi?

Minkälainen on Dr.OHHIRA®n probioottien valmistusprosessi?

Dr.OHHIRA®n probiootteja kutsutaan oikeastaan fermentoituun ravintoon perustuvaksi probioottiseksi yhdistelmäksi. Yhdistelmäksi niitä kutsutaan siksi, että niihin sisältyy elävien maitohappobakteerien lisäksi ns. väliaineita – prebiootteja, jotta bakteereilla olisi välittömästi mahdollisuus alkaa lisääntymään ja toimimaan elimistössä. Dr.Ohhiran probioottien valmistusprosessi on selitetty yksinkertaisesti alla.

Tärkeintä on kuitenkin, 3-5 vuotisen fermentointiprosessin ansiosta, se, että tämän ajan kuluessa maitohappobakteerien omasta puolestaan tuottamat postbiootit ovat kapseleissa bakteerien ja prebioottisen väliaineen kanssa.
Kaikkia 12 bakteerilajia, jotka sisältyvät Dr.Ohhiran kapseleihin (B.breve, B.infantis, B.longum, E.facalis, L.acidophilus, L.brevis, L.bulgaricus, L.casei, L.fermentum, L.helveticus, L.plantarum ja S.thermophilus), on tutkittu perin pohjin monen vuoden ajan.

Nämä ovat sitten sovitettu yhteen parhaalla mahdollisella tavalla niiden parantavien vaikutusten sekä postbioottisten aineiden kanssa, joita ne tuottavat toiminnallaan. Lisäksi on pyritty huomioimaan kaikkien eri bakteerikantojen yhteensopivuus muiden elimistömme hyvien bakteerien kanssa.
Kun kaikki bakteerit on alusta lähtien fermentoitu samanaikaisesti, eikä niitä ole sekoitettu keskenään kapseloinnin aikana, ovat nämä lajit ratkaisseet alueelliset kiistansa jo ENNEN suolistoon joutumista .
Väliaineena tässä prosessissa käytetään ainutlaatuista sekoitusta, joka koostuu kymmenistä hedelmistä, vihanneksista, kasveista ja levistä. Aktiiviset bakteerit sekoitetaan väliaineen ja siihen sisältyvien postbioottien kanssa kapseleihin, jotka on valmistettu 100% luonnollisista kasviperäisistä ainesosista.

Dr.OHHIRA®n probioottien valmistusprosessi tiivistettyä

Valitaan sopivat luomutuotantona kasvatetut raaka-aineet, joihin ei ole lisätty torjunta-aineita, hyönteismyrkkyjä tai keinotekoisia lannoitteita. Fermentointiin käytettävät kasvit poimitaan niiden kypsyysasteen ollessaan huipussaan.
Kasvissekoitus murskataan, ja siihen lisätään puhdasta lähdevettä, joka sitten laitetaan käymään erityisiin fermentointitynnyreihin. Prosessin käynnistysvaiheessa sekoitukseen lisätään 12 erilaista bakteerikantaa.
Bakteerit sulattavat ja fermentoivat ravintoaineita 3 – 5 vuoden ajan. Fermentointiprosessin aikana tynnyreissä olevan tahnan väri muuttuu vuosi vuodelta tummemmaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että siinä olevien bakteerien määrä vähenee ja niiden tuottama metabolinen pitoisuus puolestaan kasvaa.
Valmis sekoitus suljetaan luonnollisista raaka-aineista valmistettuihin kapseleihin tai erityisiin tahnapusseihin.

Dr.OHHIRA®n probioottien tuotantoprosessin voidaankin sanoa olevan enemmän fermentoidun ruoan valmistusprosessin kuin perinteisen probioottisen ravintolisän valmistusprosessin kaltainen. Erona perinteiseen valmistusprosessiin on ainoastaan se, että hapankaalin tai hapanmaitotuotteiden valmistuksessa pääasiallisen työn tekee 1-2 bakteerilajia ja valmistettuun ruokaan sisältyy näiden lajien tuottamia postbiootteja.
Sen sijaan Dr.OHHIRA®n probiooteissa bakteerilajeja on 12 erilaista. Erilaisia postbiootteja, joita probiootit ovat tuottaneet, on tähän mennessä löydetty 526. Tutkimukset jatkuvat edelleen ja luultavimmin niitä tullaan tekemään vielä tuhansia lisää.

Tärkeä huomioitava seikka on myös fermentointiprosessin pituus. Kylmäkuivatetuista tuotteista ja probioottisista ruoista erottuen, Dr.OHHIRA®n probioottien fermentointikautta mitataan vuosissa, ei päivissä tai viikoissa.
Pidemmän ajanjakson kuluessa, tuotteessa muodostuu miljardeja uusia bakteereita, jotka elävät koko elinkaarensa tuotteen valmistusprosessin aikana. Lopulta tuotteeseen sisältyy useamman polven postbiootteja, sekä eläviä että kuolleita, hyödyllisiä soluja. Mitä pidempi fermentointiprosessi on, sitä tehokkaampi on tuotteen vaikutus.

Lähteet:
“Terveyden entiselleen palauttaminen probioottien avulla” M.Whittekin
Luento “Mikrobisto – probioottien, prebioottien ja postbioottien vaikutus terveyteen, immuunijärjestelmään ja pitkäikäisyyteen.” Ross Pelton, RPh, PhD, CCN

Dr.OHHIRA®n 5-vuotinen resepti Fermentoituja kasveja ja maitohappobakteereita (6)

Dr.OHHIRA®n 5-vuotinen resepti Fermentoituja kasveja ja maitohappobakteereita

 

 

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *