Apua vakavaan masennukseen probiooteilla - Eveliinan tarina

Apua vakavaan masennukseen probiooteilla – Eveliinan tarina

Tuoreiden tieteellisten tutkimusten mukaan on toistuvasti havaittu, että suolistolla ja sen bakteeriyhteisöllä on aikaisemmin luultuun verrattuna suurempi vaikutus psyykkiselle hyvinvoinnillemme. Esimerkkinä tästä voidaan mainita serotoniini-hormoni, jota löytyy kaikkein suurin määrä juuri suolistostamme eikä aivoista, kuten luullaan. Tämä hormoni kontrolloi mielialaamme ja sillä on suuri vaikutus mm. masennuksen ja aggressiivisen käytöksen syntymiselle.

Tämä voidaan nähdä myös yhtenä syynä sille, että masennuslääkkeet, jotka vaikuttavat aivojen serotoniinitasoon, eivät ole riittävän tehokkaita masennuksen hoitoon ja samanaikaisilla muutoksilla esimerkiksi ruokavaliossa saattaa olla jopa suurempi vaikutus kuin lääkkeillä. Apua vakavaan masennukseen voi saada luonnollisest OM-X kasviuutetta sisältävistä probiooteista.

Kanssamme jakoi henkilökohtaisen kokemuksensa Eveliina, kertoen mm. siitä, millä tavoin masennus, ahdistuneisuushäiriöt ja paniikkikohtaukset ovat tuhonneet hänen henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan sekä millä tavoin probiootit ovat olleet hänelle avuksi tällä tuskaisella matkalla.

Diagnoosi: vakava masennus

Minun tarinani alkoi noin 2 vuotta sitten, kun sain “vakavan masennuksen” diagnoosin. Olen tämän ajanjakson aikana käyttänyt useita vahvoja masennuslääkkeitä, rauhoittavia sekä unilääkkeitä.

Ahdistuneisuuskohtauksista tulehduksiin

Masennus on salakavala tauti, jolla on vaikutuksensa elimistöön kokonaisvaltaisesti, niin henkisesti kuin fyysisesti. Minua vaivasivat erityisesti ahdistuskohtaukset ja paniikkikohtaukset, jotka esimerkiksi estivät minua käyttämästä joukkoliikennettä, saati sitten oleilemaan muilla julkisilla, runsasväkisillä paikoilla – näissä tilanteissa koin heti ahdistusta, huimausta ja pyörtymisentunnetta. Myös keskittyminen mihinkään oli todella vaikeata.

Masennuslääkkeiden käytön aikana menetin ruokahaluni ja tämän vuoksi söinkin melko huonosti – mikään ei vain maistunut. Jos söin lainkaan, oli se jotain todella kevyttä. Tästä seurasivat voimattomuus, unettomuus sekä migreenikohtaukset; myöhemmin myös vatsa- ja nivelkivut. Jatkuvasta jännityksestä johtuen minulla oli myös pakkoliikkeitä, kuten hampaiden pakonomainen yhteen puristaminen sekä kynsinauhojen pureskelu, joka aiheutti hampaiden arkuuden ja kynsinauhojen tulehduksia.

Tulehduksellisia vaivoja tuli koko ajan lisää – juuri kun olin saanut hoidettua ulkokorvan tulehduksen kuntoon, iski sen jälkeen välittömästi silmätulehdus, sitten akne. Kauneudenhoitoalan ammattilaisena tämä oli minulle melkoinen ongelma.

Vähitellen menetin myös motivaationi täydennyskoulutuksiin ja minkä tahansa asioiden tekemiseen. Oloni oli jatkuvasti täysin tunnoton ja tunteeton. Ei ollut väliä, kuulinko hyvän tai huonon uutisen – tunteita ei vain ollut! Öisin nukuin, mutta aamulla olin aina väsynyt. Päivät kuluivat tunteettomasti ja tunnottomasti.

Tässä kaaoksessa minusta tuntui, että se vaikuttaa kaikkeen elämässäni, mukaan lukien suhteet perheen ja ystävien kanssa. Kun oma oloni oli täysin voimaton, ei minulla yksinkertaisesti ollut voimia kohdata myöskään muita ihmisiä murheineen. Tunsin, että vaikkakin lääkkeet lievittivät oloani hieman, oli elimistöni taudeista ja lääkkeistä niin uupunut, että tarvitsin jotain muuta.

Probiootit – viimeinen oljenkorsiko?

Juuri silloin, kun tunsin, että sekä henkinen että fyysinen terveyteni alkoi antamaan periksi sekä masennukselle että kasalle lääkkeitä, puhuin ystäväni kanssa, joka suositteli minulle Dr.OHHIRA®n probiootteja. Hänen ystävänsä oli saannut apua vakavaan masennukseen probiooteista. Dr.OHHIRAN probiootit sisältävät erityisen OM-X yhdisteen, josta on tehty paljon tieteellisiä tutkimuksia ihmisillä.

Aluksi kokeilin niitä ainoastaan vuotavien ienten hoitoon, mutta myöhemmin luin ja tutkin myös psyykkisen hyvinvoinnin tukemisesta probiooteilla ja ennen kaikkea sisäisen mikrobiston entiselleen palauttamisesta; ne tuntuivat tuovan minulle viimeisen toivon parantumisesta, eikä ainoastaan tunteiden tukahduttamiseen tai masennusoireiden lievitykseen.

Ensimmäiset positiiviset merkit ilmaantuivat melko nopeasti. Jo toisena päivänä probioottien käytön aloituksesta tunsin energiatasojeni kasvavan. Mielialani ja oloni olivat selkeästi paremmat ja lopulta pystyin jälleen ajattelemaan kirkkaasti ja keskittymään asioihin.

Nykyään otan OM-X probiootteja 2 kapselia 2 x päivässä, aamuin illoin. Tätä systeemiä olen toteuttanut nyt parin kuukauden ajan ja oloni on entiseen verrattuna loistava, jopa siitä huolimatta, että elämässäni on nyt meneillään erittäin stressaava ajanjakso.

Syön edelleen lääkkeitä, mutta aikaisemman päivittäisannoksen sijasta ainoastaan joka toinen päivä. Stressistä huolimatta en ole myöskään kokenut suurempia ahdistuneisuushäiriöitä.

Probioottien ansiosta myös ruokahaluni on normalisoitunut ja painoni noussut pari kiloa. Pyrin syömään ainoastaan terveellisiä ruokia ja alkoholista olen luopunut täysin. Näiden muutosten ansiosta näytän ja tunnen oloni huomattavasti terveemmäksi.

Lisäksi olen pannut merkille, että stressinsietokykyni on kasvanut olennaisesti ja tunnen itseni myös henkisesti vahvemmaksi.
Voin todeta, että probioottien ansiosta ovat sekä elämänlaatuni että ihmissuhteideni laatu kohonneet merkittävästi.

Vaikuttaa uskomattomalta, että nämä pienet bakteerikapselit ovat saaneet tämän kaiken aikaan! Voisi jopa sanoa, että ne ovat tehonneet paremmin kuin lääkäreiltä saamani apu.

Kokemusteni perusteella uskallan väittää, että nyt saan voimaa juuri näistä hyvistä bakteereista, jotka tukevat elimistöäni ja hermostoani. Tällä hetkellä ne tuntuvat parhaimmilta ystäviltäni tällä tuskallisella tiellä. En osaa muuta kuin olla ainoastaan todella kiitollinen.

Toivotan kaikille kaunista uutta vuotta!
Eveliina

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *