Dr.OHHIRA® KOLLAGEENI +

Miten saada kaunis iho ja vahvistaa niveliä luonnollisesti kollageenilla – Katrinin tarina

Miten saavuttaa heleä iho ja säilyttää nivelet joustavina ja liikkuvina?

 

Ihon muuttuminen sameaksi, sen löystyminen, juonteiden syveneminen, nivelten liikkuvuuden heikkeneminen sekä erilaiset kivut nähdään usein ikääntymiseen liittyviksi väistämättömyyksiksi. Joten miten tämän voisi välttää luonnollisesti? Dr.OHHIRAn juotava kollageeni tulee apuun!

Positiivisena voidaan kuitenkin nähdä se, että näiden ei-toivottujen muutosten ei tarvitse olla välttämättömiä. Meidän on ainoastaan tiedostettava tekijät, jotka aiheuttavat ihon, nivelten ja sidekudosten ikääntymistä sekä tarjottava elimistölle jotain, millä se pystyy korjaamaan nuo puutokset. Onkin lähes ilmiselvää, että kyseinen ihmeaine, vastaus tähän pulmaan, on hydroloitu kollageeni, ja sen hyödyistä voit lukea lisää myös tästä.

Mikä on kollageeni?

Kollageeni on ihmiskehon tärkein proteiini, joka muodostaa 30 % kaikista sen proteiineista ja jopa 70 % ihoproteiinien massasta. Kollageenista 53 % koostuu nivelrustosta ja 27 % on luissa. Kollageeni on näin ollen yksi elimistömme tärkeimmistä rakennusaineista, joka osallistuu luuston, hampaiden, lihasten, nivelten, ihon ja muun sidekudosten luomiseen.

Kollageeni näyttelee tärkeää roolia myös haavojen paranemisessa sekä vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Myös ihon heleys ja elastisuus sekä nivelten, jänteiden, sidekudosten ja luiden joustavuus ovat riippuvaisia kollageenista. 

Miten kollageeni vaikuttaa elimistössämme? 

 • kollageeni osallistuu aktiivisesti kudosten paranemisprosessiin;
 • se edistää ihosolujen aineenvaihduntaa ja uusiutumista;
 • se stimuloi hiustenkasvua ja vahvistaa kynsiä;
 • se hidastaa nivelrikon kehittymistä, parantaa nivelten liikkuvuutta, lievittää kipua sekä vahvistaa luiden tiheyttä;
 • se parantaa näköä;
 • se pitää ikenet terveinä, vahvoina ja joustavina sekä suojaa periodontaalitaudeilta;
 • se takaa verisuonten seinämien joustavuuden ja estää ateroskleroosin;
 • se edistää haavojen paranemista ja leikkausarpien pehmenemistä.

Toimintojen mukaan kollageenit jaetaan eri tyyppeihin:

I -tyyppi vastaa ihon, jänteiden, sidosten, nivelten, sisäelinten, luiden, ienten, sidekudossolujen sekä solujen ulkopuolisten materiaalien tuottamisesta ja säilymisestä.

II -tyyppi vastaa nivelten rustokudosten terveydestä. 

III -tyyppi vastaa silmien verkkokalvojen, verisuonten ja kapillaarien terveydentilasta.

Ikääntyessä menetämme kollageenia

 

Lasten ja nuorten elimistössä kollageenikuidut uusiutuvat jatkuvasti, mutta suunnilleen 25 -vuotiaasta alkaen elimistö alkaa menettää noin 1,5 % sen luonnollisesta kollageenista vuosittain. 35 ikävuoteen mennessä elimistöstämme puuttuu noin 15 % sen alkuperäisestä kollageenimäärästä. Täytettäessä 45 vuotta, olemme menettäneet jo 30 % kollageenin alkuperäisestä kokonaismäärästä.  

Heti, kuin elimistö menettää kykynsä tuottaa kollageenia, näkyy se ensimmäisenä ihossa – siihen ilmaantuu pieniä ryppyjä ja arpia, iho muuttuu kuivaksi ja sen yleinen elinvoima laskee.

Mistä huomaa kollageenin vähenemisen elimistössämme?

Ihon elastisuus vähenee, siihen tulee juonteita ja se menettää kimmoisuuttaan;

 • Ilmenee nivelongelmia, kuten niveltulehdusta, nivelten jäykkyyttä ja erilaisia kipuja;
 • Urheiluvammat, kuten nivelsiteiden repeämät, tulevat helpommin;
 • Kasvoihin saattaa tulla erinäisiä kapillaarien repeämiä (ns. hämähäkkisuonia) ja mustelmia tulee helpommin;
 • Luustossa saattaa ilmetä osteopeniaa, osteoporoosia tai halkeamia;
 • Saattaa aiheuttaa joitakin harvinaisia sairauksia, kuten nivelten hypermobility-oireyhtymää (BJHS) sekä Ehlers-Danlosin oireyhtymää, jonka aiheuttavat yleensä geneettiset mutaatiot. Näiden seurauksena kollageenin tuottaminen, käsittely ja rakenne häiriintyvät;
 • Saattaa aiheuttaa suoliston läpäisevyyttä.

Auttavatko kollageenivoiteet ihon kimmoisuuden parantamisessa?

Markkinoilla myydään monia kosmetiikkatuotteita ja -voiteita, joihin on sisällytetty kollageenia ja joiden luvataan vaikuttavan nuorentavasti. Kuitenkin monien tämänkaltaisten tuotteiden kohdalla on havaittu niiden minimaalinen vaikutuskyky, sillä niissä kollageenin molekyyli on usein liian suuri, eikä näin ollen pysty läpäisemään ihoa. Kollageeni jää täten ainoastaan ihon pinnalle, josta se kuluu itsestään pois, tai se hangataan tai pestään pois, tosin, kun nautit kuureittain Dr.OHHIRAN juotavaa kollageenijuomaa.

Dr.OHHIRA® juotava kollageeni (8)

Onko kollageenipitoisista ravintolisistä hyötyä?

On totta, että kosmeettisten tuotteiden ohella, elimistöä voidaan täydentää kollageenilla myös suun kautta ja lisäksi melko tehokkaasti: erilaisten tutkimusten avulla on todistettu, että yli 90 % suun kautta nautitusta kollageenista imeytyy ja mikä tärkeintä, se imeytyy ihoon säännöllisen käytön seurauksena. Viisas elimistömme osaa täyttää puuttuvat kollageeniresurssinsa silmien verkkokalvoissa, verisuonissa sekä luustossa ja nivelissä ja vasta näiden jälkeen alkaa ylimääräinen kollageeni kerääntyä ihon syvempiin kerroksiin.

Mitä tulisi ottaa huomioon kollageenipitoista ravintolisää ostettaessa?

Jos olet aikeissa hankkia kollageeniravintolisän, kannattaa huomioida muutamia seikkoja, jotta sijoitus olisi järkevä ja siitä saisi maksimaalisen hyödyn. Valintaa tehdessä kannattaa kiinnittää huomio seuraavanlaisiin kriteereihin: 

Kollageenipitoisuus 

Eri ravintolisät sisältävät hyvin erilaisia määriä kollageenia. Keskimäärin laadukkaissa kollageenilisissä on n. 5 000 mg kollageenia, marketin kollageenilisissä jopa alle 300mg. Dr.OHHIRA®n kollageenit sisältävät 7 750 mg puhdasta kollageenia ja ovat yksi eniten kollageenia sisältävistä Suomessa myydyistä ravintolisistä. 

Minkälaista kollageenityyppiä ravintolisään sisältyy? 

Jos haluat parantaa niveltesi liikkuvuutta ja hyvinvointia, on tärkeää, että käyttämääsi ravintolisään sisältyy I -ja II -tyyppien kollageeni. Mikäli haluat parantaa ihosi joustavuutta, kollageeniravintolisääsi tulisi sisältyä vähintään I -tyypin kollageenia. 

Jos lisäksi haluat parantaa silmiesi tai verisuoniesi tilaa, on kollageenituotteeseesi sisällyttävä myös III -tyypin kollageeni. Dr.OHHIRA®n kollageeni on ainutlaatuinen myös näiltä ominaisuuksiltaan, sillä siihen sisältyy kaikki nämä kolme kollageenityyppiä.

Molekyylipaino

Kollageenin imeytymisen takaa sen mahdollisimman matala molekyylipaino. Dr.OHHIRA®n kollageenin molekyylipaino on 1 000 Da, joka luultavasti on matalin markkinoilla myytävien ravintolisien joukossa. Mitä matalampi valmisteen molekyylipaino on, sitä pienempi on sen kollageenimolekyyli ja sitä paremmin pystyy elimistömme sitä omaksumaan. 

Annostusohjeet

Erilaisia ravintolisiä on tarjolla monessa eri muodossa. Niille, jotka eivät pidä esimerkiksi 6 tabletin samanaikaisesta nielemisestä, löytyy vaihtoehtoisia jauheita tai nestemäistä kollageenia. Dr.OHHIRA®n kollageeni on nestemäisessä muodossa ja sen maku on raikkaan marjainen. Sen voi nauttia joko sellaisenaan tai veteen sekoitettuna.

Kollageenia tukevat lisäravinteet

Puhtaan kollageenin lisäksi kannattaa tarkistaa, mitä muita ainesosia nauttimasi kollageeni sisältää. Dr.OHHIRA®n kollageenin tavoitteena on säilyttää ihon, kudosten ja nivelten sävy, joustavuus sekä elinvoima. Tästä syystä siihen on lisätty runsaasti näitä ominaisuuksia edesauttavia ainesosia: 

 • probioottinen sekoitus, joka edistää kollageenin ja muiden ainesosien imeytymistä sekä elimistön kysyä omaksua ne maksimaalisesti;
 • elastiini, joka avustaa elimistöä sitomaan vettä soluihin, välttääkseen kuitenkaan menettämästä kosteutta; 
 • hyaluronihapon avulla nivelet ja iho voivat säilyttää optimaalisen kosteustasapainonsa sekä jatkaa kollageenin ja elastiinin tuottamista elimistössä. Hyaluronihappo pystyy sitomaan kolminkertaisen painonsa verran kosteutta. 

Yksi gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan itseensä noin kuusi litraa vettä. Lisäksi hyaluronihappo vähentää kosteuden haihtumista iholta, kuljettaa soluihin happea ja ravintoaineita sekä poistaa soluista haitallisia jäännöksiä. Hyaluronihappo edistää myös solujen aktiivista toimintaa (aineenvaihduntaa);

 • koentsyymi Q10 stabilisoi solumembraaneja, osallistuu antioksidaatioon sekä neutralisoi tehokkaasti vapaita radikaaleja kehossa;
 • C-vitamiini aktivoi kollageenin synteesin ja sen imeytymisen, poistaa elimistöstä vapaita radikaaleja sekä toimii antioksidanttina; 
 • mehiläisäidin ravintomaito, joka edistää kollageenin tuottamista, tukee haavojen paranemista, toimii tulehduksenvastaisesti sekä hidastaa ikääntymisprosessia;
 • mustikkamehu, johon sisältyy kemiallisia antosyaniideja. Nämä ovat erittäin vahvoja luonnollisia antioksidantteja, jotka edesauttavat elimistöämme taistelemaan soluja vahingoittavia ja vanhenemista edistäviä vapaita radikaaleja vastaan. Samanaikaisesti se tuo Dr.OHHIRA®n kollageenilisälle miellyttävän maun.

Dr.OHHIRA®n tarjoama kollageenijuoma on terveyden, kauneuden ja nuoruuden salaisuus: • elastinen, nuorekas ja säteilevä iho; • taipuisat, joustavat nivelet; • maksimaalinen työkyky ja energiaa koko työpäivän ajaksi; • kokonaisvaltaisesti hyvä ja nuorekas olo.

 

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *