apua auringonpolttamaan ihoon

Kuiva iho, akne, auringonpolttama – apua probiooteista

Kuiva iho, akne, auringonpolttama – apua probiooteista

Uskotko, että jogurtti päivässä pitää suolisto-ongelmat loitolla? Olet varmasti iloinen kuullessasi, että tämä samanlainen mikrobeille ystävällinen filosofia mullistaa myös ihonhoitomaailman. Nyt kesäaikaan, saat hyötyä probiooteista myös auringonpolttamaan ihoon. Auringonpolttama on vakava ihovaurio ja sen hoitaminen on ekstratärkeää.

Parin viime vuoden aikana on ilmestynyt useita probioottisia ravintolisiä ja ihonhoitolinjoja, jotka keskittyvät yksinomaan ihon mikrobiston tukemiseen. Jopa suuret nimet, kuten Dior ja Lancôme, ovat ottaneet askeleen mikrobiomi-ihonhoitolinjojen pariin. Näin on tehnyt myös Dr.OHHIRA® OM-X terveystuotteiden sarja.

​Ensin kerrataan hieman mikrobiomista

Elimistön mikrobiomi on ”erilaisten mikro-organismien maailmankaikkeus, jotka elävät kehossamme yhdessä meidän kanssamme”, sanoo tohtori Richard Gallo. Tähän mikrobiomiion on keskittynyt myös japanilainen tohtori Iichiroh Ohhira, joka on kehittänyt Dr.OHHIRA® -tuoteperheen.

Tohtori Ohhira on palkittu monesti Dr.Ohhira®n probioottisten tuotteiden kehittämisestä kansainvälisellä tasolla. Hänen kehitystyöhönsä on toistuvasti viitattu useissa korkeatasoisissa kansainvälisen lääketiedeliiton julkaisuissa. Vuonna 2004 hänestä tuli ensimmäinen japanilainen, joka sai tieteellisten löytöjen alalla Nobelin rauhanpalkintoa vastaavan Gusin rauhanpalkinnon.

Gallo taas on arvostettu professori ja Kalifornian yliopiston San Diegon dermatologian laitoksen perustajajäsen. Hänen tutkimuksensa keskittyy enemmän ihon mikrobiomiin, kun tohtori Ohhira keskittyy kokonaisvaltaiseen elimistön mikrobiomin tasapainottamiseen.

Jokaisella on koko elimistön alueella oma ainutlaatuinen mikrobiomi, joka koostuu (enimmäkseen hyvistä ja suojaavista) viruksista, sienistä ja bakteereista.

​Ihon mikrobiomi, toiselta nimeltä myös mikrofloora

Ihon, kehon suurimman elimen, mikrobiomi säätelee tulehduksia, ja toimii patogeenien esteenä, selittää Mary-Margaret Kober MD, FAAD, Floridan Naplesissa toimiva ihotautilääkäri.

Jotkut ihon mikrobit ovat vaarattomia ja jotkut todella hyödyllisiä. Gallon tutkimuksessa havaittiin, että ihon hyvät bakteerit auttavat tappamaan patogeenisiä bakteereja, kuten antibiooteille vastustuskykyistä Staphylococcus aureusta.

„Hyvillä bakteereilla eli probiooteilla on tärkeä rooli myös ihon terveyden edistämisessä, sillä ne estävät infektioita kehittymästä vakavammiksi”, sanoo Debra Jaliman, MD, New Yorkissa toimiva ihotautilääkäri ja „Skin Rules -kirjan kirjoittaja: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist.”

Muilla mikrobeilla voi olla sekä hyviä että huonoja vaikutuksia. Esimerkiksi Cutibacterium acnes -bakteeri voi olla hyödyksi iholle, Gallo sanoo. Liikakäyttö voi kuitenkin laukaista aknen.

Muun muassa krooniset tulehdukset, stressi, ihon pH-tason muutokset ja ruokavalio voivat aiheuttaa elimistön mikrobien epätasapainoa. Kun probioottien ekosysteemi joutuu epätasapainoon, se voi johtaa infektioihin tai ihosairauksiin, kuten akneen, ekseemaan, pahentaa atooppista ihottumaa ja jopa aiheuttaa ruusufinniin.

Lisää Dr.OHHIRA® -probioottilisien ja ihonhoitotuotteiden vaikutuksista voit lukea tästä arikkelista.

Auringonpolttama iho, pintakuivuus ja akne -​ probioottien hyödyt iholle

Kasvavat tutkimukset viittaavat siihen, että prebiootteja, probiootteja ja postbiootteja sisältävät probioottilisät ja ihonhoitotuotteet auttavat saamaan terveet mikrobit takaisin tasapainoon.

Tasapainoinen suoliston ja ihon mikrobiomi auttaa vähentämään ekseemaa, aknea, kuivaa ihoa ja jopa ryppyjä ja UV-vaurioihin liittyvää ihosyöpäriskiä. Auringonpolttama on vakava vaurio iholle ja probioottilisillä sitä voidaan sekä ennaltaehkäistä että hoitaa.

Sekä prebiootteja että probiootteja voidaan käyttää suun kautta (kuten pillereinä) tai paikallisesti (kuten voiteina). Dr.OHHIRA® -tuoteperhe sisältää kaikkia näitä ja paljon muita elimistölle ja iholle hyviä, luonnollisia ja tärkeitä ainesosia.

Tutustu myös Dr.OHHIRA® Kollageeni+ terveysjuomaan!

Se, mitä suolistossa tapahtuu, vaikuttaa ihoon ja päinvastoin, sanovat sekä Kober että Jaliman, minkä vuoksi suun kautta otettavien probioottien on osoitettu vähentävän systeemistä tulehdusta ja hyödyttävän ihoa.

Joidenkin tutkimusten Trusted Source -tutkimuskeskuksen mukaan prebioottiset elintarvikkeet voivat vähentää riskiä sairastua allergisiin ihosairauksiin, kuten ekseemaan, ja parantaa ihoa suojaavan mikroflooran toimintaa. Muun muassa desinfiointiaineiden liiallinen käyttö tuhoaa ihomme mikroflooraa ja sen palauttamiseen on erinomainen tuote Dr.OHHIRA® Kampuku probioottinen kauneussaippua.

Probiootin tai prebiootin levittäminen iholle on suorin ja tehokkain tapa vaikuttaa ihon mikrobiomiin, Jaliman sanoo, mutta on paljon tutkimustuloksia myös oraalisesti nautittavien probioottilisien käytöstä, että niistä on hyötyä niin iholle kuin myös kokonaisvaltaisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme.

Gallo on samaa mieltä. ”Kokeileminen ei haittaa, vaan sitä enemmänkin suositellaan”, hän sanoo.

​Yhteenveto

Tutkimukset osoittavat, että probioottien käyttö nopeuttaa toipumista, kun kyseeessä on esimerkiksi auringonpolttama iho: eryteema vähenee, ihosolujen uusiutuminen nopeutuu ja kimmoisuus lisääntyy. Lisäksi se probiooteista saa apua atooppiseen ihottumaan, psoriasikseen, ihon kuivuuteen ja akneen. Toisin sanoen probioottien käyttö voi vähentää monia ulkoisista tekijöistä aiheutuvia haittavaikutuksia. Kokeile siis probiootteja ja ihosi kiittää sinua!

Lähteet: healthcare.com

Trusted Source Studies

Wikipedia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *