5 syytä probioottien säännölliselle käytölle

5 syytä probioottien säännölliselle käytölle

Probioottien vaikutus ja hyödyllisyys on ollut julkisuudessa viime aikoina paljon, ja tiedemiehet havaitsevat jatkuvasti uusia vaikutuksia, joilla nämä pienet hyvät bakteerit vahvistavat terveyttämme. Niiden hyödyllisyydestä ruoansulatusprosessille on tiedetty jo pitkään, mutta runsaissa uudemmissa tutkimuksissa on tehty myös uusia, jännittäviä löytöjä. Esimerkkinä mm. probioottien vaikutus on ollut tehokas masennuksen hoitoon, kausiallergioihin sekä iho-ongelmiin. Probiootit toimivat koko elimistön ihanteellisena nuorentajana. Dr.Ohhiran probioottilisistä erityisen tekee sen OM-X yhdiste eli fermentoitu kasviuute, josta löydät tieteelliset tutkimukset tästä.

Dr. Ross Peltonin legendaarinen vastaus kysymykseen, keiden probiootteja kannattaa käyttää, oli: “Luulen, että probiootteja tulisi käyttää kahden ihmistyypin. Ensinnäkin niiden, joilla on terveysongelmia, saadakseen selville ongelmien aiheuttajat sekä parantuakseen niistä. Toiseksi niiden, jotka ovat terveitä ja haluavat pysyä terveinä. Periaatteessa suosittelen probiootteja kaikille.” Hän itse suosi omassa käytössään Dr.OHHIRA®n probiootteja.

Seuraavassa on lueteltu 5 hyvää syytä meille jokaiselle nauttia ajoittainen, piristävä probioottihoitojakso.

1. Tehokkaampi ruoansulatus

Maitohappobakteerien eli probioottien vaikutus on valtava, kun kyseessä on suoliston mikrobiston tasapainottaminen. Tämä takaa sen, että ruoansulatus toimii moitteettomasti ja vatsan toiminta on säännöllistä.

2. Ravintoaineiden imeytyminen

Yhtä tärkeää kuin se, MITÄ syömme, on se, KUINKA PALJON syömästämme ravinnosta imeytyy elimistöön. Probioottien eräs kiistaton hyöty on niiden myötävaikutus vitamiinien ja mineraalien imeytymiselle.

3. Parempi vastustuskyky

Tiesitkö, että 70 – 80 % immuniteetistasi sijaitsee suolistossa? Probiootit tuottavat elimistössämme bakteriosiineja (luonnollinen antibiootti) ja edesauttavat täten vahvistamaan vastustuskykyämme erilaisia taudinaiheuttajia ja viruksia vastaan.

4. Kohonnut mieliala ja lisää energiaa

Missä kehomme osassa tuotetaan serotoniini -nimistä onnellisuushormonia? Jos arvasit suolistossa, vastasit oikein. Lisäksi hyvillä (probioottisilla) bakteereilla on tärkeä rooli nk. neurotransmittereiden tuottamisessa, jotta serotoniini saadaan kuljetettua suolistosta aivoihin. Jos suolistosi on tasapainossa, tunnet itsesi iloiseksi ja energiseksi etkä kärsi tunnepohjaisista syömishäiriöistä.

5. Himoista vapautuminen

Eri bakteerilajit syövät erilaisia ravintoaineita. Taudinaiheuttajat (eli meille hyödyttömät bakteerit) pitävät sokeri- ja tärkkelyspitoisesta ravinnosta ja hyvät (probioottiset) bakteerit syövät pääosin kuituja. Tieteellisesti on todistettu, että bakteerit tuottavat sensoreita, jotka saavat meidät himoitsemaan tiettyjä ruokia, joita NE tarvitsevat selviytyäkseen. Kuitenkin tosiasiassa suolistobakteerit ovat niitä, jotka kontrolloivat mielihalujamme. Näin ollen mikrobisto ja sen tasapaino on juuri saanut uudenlaisen merkityksen, eikö vain? Mikäli siis suolistossani on runsaasti hyviä (probioottisia bakteereita), et enää haluakaan syödä epäterveellistä ruokaa!

Lue lisää:
Miten probiootit auttavat pudottamaan painoa
Probiootit – luonnollinen masennuslääke
Tieteelliset tutkimukset Dr.OHHIRA®n probiooteilla, jotka sisältävät OM-X kasviyhdisteen

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *